ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като кандидат-президент

ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като кандидат-президент

ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като кандидат-президент

Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъждат като възможен кандидат за президентските избори на 14-ти ноември. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера след мое участие в БНР. На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля – това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега. Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов", коментира Биков. 

"Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Румен Радев. Няма да излъчваме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти", добави той.

По думите му, ГЕРБ иска да излъчи човек, който от ден първи да проведе разговор с най-големите политически опоненти на партията и да се види дали могат да намерят по някакви важни за България точки. "Има няколко варианта за такъв човек", каза още Биков.

Той каза още, че в ГЕРБ са обсъждали профила на техния кандидат. "Той трябва да е диалогичен човек. Човек, който да поеме отговорност и да направи първата стъпка за възстановяване на политическия диалог", посочи Биков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Революция: На фитнес, без дори да ходиш до залата. И то, безплатно!
Златни кюлчета се продават като топъл хляб в магазините на Южна Корея
Уорън Бъфет за ИИ и въпроса, на който и най-добрите икономисти нямат отговор от 100 години
Урсула фон дер Лайен: Трябва да попречим на Китай да наводни пазара в ЕС с електромобили
800 000 души в Европа и САЩ са паднали в капана на една от най-големите онлайн измами
Колонката на мениджъра: Три истории с поука от Катя Димитрова, съосновател и управляващ партньор на Интерпартнерс
Цитат на деня
Как да убедите Google, че сте експерт във вашата ниша