ГЕРБ ще подкрепи Бюджет 2022 с повече пари в сектор "Сигурност"

ГЕРБ ще подкрепи Бюджет 2022 с повече пари в сектор Сигурност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор "Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана и решенията, взети на КСНС, да бъдат подсигурени с реални средства за отбрана.

"ГЕРБ са съгласни със седемте точки, изведени след заседанието на КСНС и България трябва да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номерът", посочи на брифинг Бойко Борисов и припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни. 

"Казват, че светът е в предвоенна обстановка, всички части на НАТО са в бойна готовност, в нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в Черно море плуват военни кораби с жива сила, формират се батальони, предислоцират се войски, всичко това е в нашия регион. Ние приветстваме усилията на нашите партньори за дипломатическо разрешение на кризата", заяви Борисов и уточни колко е важно именно в тази ситуация нашата армия да е в добро състояние и да има достатъчно пари, отделени за отбрана. "Народът обаче е казал – който не храни своя армия, един ден ще храни чужда", добави той. 

По отношение на доклада от Бюрото за СРС-та лидерът на ГЕРБ заяви, че ясно е посочено, че през 2020 г. не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та.

"Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. В резултат, на което ние загубихме процент на изборите. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС-та, за което им благодарим", посочи Борисов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ