Хаджигенов: Шансовете за правителство с третия мандат са добри

Хаджигенов: Шансовете за правителство с третия мандат са добри

Хаджигенов: Шансовете за правителство с третия мандат са добри

Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това – максимално публично и ясно. Това заяви за БНР Николай Хаджигенов, зам.-председател на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Според него, за да оцелее правителство на малцинството, то трябва да се състави преимуществено от партиите на промяната и най-добрата част от служебното правителство.

„Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи“, каза той и обясни, че към момента не искат разговори с лидера на „Има такъв народ“, Слави Трифонов, но уточни, че такива трябва да има, когато президентът връчи третия мандат.

„И с ДПС трябва да се говори, независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека“, обясни Хаджигенов.

По думите му конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на Движението за права и свободи. „Ако цената да махнем Иван Гешев в да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори, и то прозрачни, пред медиите“, допълни той.

Хаджигенов смята, че изслушването на главния прокурор по-рано тази седмица в правната комисия е трябвало да се случи, „било то и в безобразен вид“. „Трябваше да чуем как два часа той повтаря: „Не знам, от мен не зависи нищо.“ Главният прокурор лъже“, каза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ