Хиляди протестираха в Лондон, искат оставката на Тереза Мей

Хиляди протестираха в Лондон, искат оставката на Тереза Мей

Хиляди хора излязоха на улиците в Лондон, за да протестират срещу строгите мерки на властта и да поискат от правителството на министър-председателя Тереза Май да подаде оставка след катастрофалното представяне на изборите през изминалия месец.

Демонстрантите се приближиха пред централата на Би Би Си в централната част на града, за да поискат край на „затягането на коланите, което доведе до съкращения на разходите за обществени услуги.

След като запазиха минута мълчание в чест на жертвите на смъртоносния пожар в Лондон, при който загинаха най-малко 80 души, след което се отправиха към площада на парламента. Главният опозиционен лидер на лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин вероятно ще се се присъедини към демонстрациите, пише БГНЕС.

Премиерът, който загуби парламентарното си мнозинство в предсрочните избори през миналия месец, получи вот на доверие в парламента в четвъртък, благодарение на подкрепата на ултра-консервативната партия DUP на Северна Ирландия.

Ден по-рано правителството също категорично гласува промяна в законодателната програма на Партията на труда, която призовава за прекратяване на шестгодишното ограничение на заплащането в публичния сектор.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 26-ти август до 1-ви септември
Зукърбърг съобщи за натиск от администрацията на Байдън да се цензурира съдържание в Meta платформите
Зеленски: Украйна няма да продължи транзита на руски газ от 2025 г.
Ученето става част от работата: Три стратегии да го правим по-ефективно
Калин Стоянов: Не бях послушен, но не съм и обещавал
На днешната дата, 27 август. Рождениците днес
Знаменит учен смята, че имаме нужда от повече философи, работещи по големи въпроси около ИИ
Русия нанесе удари с дронове и ракети по Украйна за втора поредна нощ