И Камала Харис се ваксинира срещу COVID-19

И Камала Харис се ваксинира срещу COVID-19

И Камала Харис се ваксинира срещу COVID-19

Новоизбраният вицепрезидент на САЩ, Камала Харис, прие първата доза от ваксината си срещу COVID-19 във Вашингтон, окръг Колумбия.

Медицинската сестра Патриша Къмингс постави от препарата на Moderna на лявата ръка на Харис, предаде „Индипендънт“. „Това беше лесно. Едва го усетих“, засмя се след това Харис. Нейният съпруг Дъг Емхоф също бе имунизиран. Втората доза от ваксината се поставя в интервал от 28 дена от първата такава. Това означава, че Харис ще трябва да получи втората доза от лекарството дни след официалното встъпване на новата администрация в длъжност в края на януари.

 

 

Другият участник в президентския тандем, държавният глава Джо Байдън, вече получи от ваксината на Pfizer и BioNTech на 21 декември в болница в щата Делауер.

„Както Джо обича да казва, има голяма разлика между ваксините и ваксинациите. Искам да насърча всички да получат от ваксината. Това е относително безболезнено, случва се много бързо, безопасно е“, обясни Харис. „Вярвам на учените. Те са тези, които създадоха и одобриха тази ваксина“, добави още тя.

Настоящият вицепрезидент Майк Пенс също се ваксинира в средата на декември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ