Каракачанов се оттегля като лидер на ВМРО

Каракачанов се оттегля като лидер на ВМРО

Каракачанов се оттегля като лидер на ВМРО

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател на партията. Това съобщи самият той на страницата си във Facebook и предложи конгресът на партията, насрочен за 12 февруари, да избере трима съпредседатели на неговото място - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.  "Моето предложение за това съпредседателство са: 

  • Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активният български представители в ЕП, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.
  • Искрен Веселинов – председател на групата на ВМРО в 44-тото НС и председател на една от най-тежките комисии по регионално развитие и благоустройство в парламента. 
  • Александър Сиди – един от най-активните народни представители на ВМРО в 44-тото НС. Представител на младото поколение, който доказа своята решителност да брани българския интерес и каузите на ВМРО, независимо от трудностите. ", написа той.

Място в ръководството като секретар трябва да има и Юлиан Ангелов, препоръчва още Каракачанов и припомня, че това е човекът, ръководил щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години. Лидерът на ВМРО обяснява, че е настъпил моментът за промяна и подмладяване на ръководните органи на ВМРО.

Каракачанов ще предложи и да бъде намален съставът на Организационния съвет от 100 на максимум 60-70 човека, както и досегашният брой на членовете на ИК, който в момента включва 17 души. "Членството в тези органи на управление на ВМРО не трябва да бъде на базата на някакво псевдорегионално представителство, а на базата на качества и доказани възможности за работа", поясни той. 

"Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отреди Конгресът и членовете на Организацията", написа Каракачанов. 

Красимир Каракачанов признава, че 2021 година е била трудна за организацията, но смята, че тя е била "функция от изминалите 4 сложни и в същото време ползотворни за каузите ни години, в които ВМРО беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна". 

Сред постиженията на политическата формация под негово ръководство той изброява премахването на фигурата на вечния длъжник и възпрепятстването на приемането на Истанбулската конвенция и спирането на "още редица опити да бъде въведена ЛГБТИ+ идеологията в детските градини и училищата.", въвеждането на данъчни облекчения за семействата с деца, "както и устойчивото повишаване на доходите в последните години, в това число и пенсиите, борба със социалния паразитизъм, въвеждането на безвъзмездния труд в полза на обществото за административни нарушения с глоби, "които маргиналите никога не плащат",премахването на правната възможност "за убийците да се възползват от съкратено съдебно следствие и да се измъкват с по-леки присъди" и започването на "непримирима битка с циганската престъпност."

"Спряхме ратификацията на СЕТА в парламента и подписването на Пакта за миграция. И едно от най-важните неща – заострихме вниманието на обществото към една болна за България тема – Македония. Тема, по която години наред държавата умишлено мълчеше. Нека да си го кажем директно - благодарение на ВМРО в правителството и парламента бяха поставени ясни и категорични условия за членството на Македония в ЕС и не бяха изпълнени чуждите поръчки.", подчертава Каракачанов и обобщава, че ВМРО няма от какво да се срамува от присъствието си в изпълнителната и законодателната власт. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ