България

Политика

|

Общество

|

Каримански: Много от антикризисните мерки не са обсъждани с ИТН

Каримански: Много от антикризисните мерки не са обсъждани с ИТН

От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с ИТН. Това важи и за 20% увеличаване на пенсиите. Това заяви в ефира на NOVANEWS председателят на бюджетната комисия и депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

"Опитах се на последния коалиционен съвет да предложа мерките на "Има тъкав народ", но времето не стигна и те не бяха чути. Надявам се това да се случи тази седмица, но мерките са закъснели. Аз още от март месец подчертах, че инфлацията надвишава 10%. Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца", добави той. 

Според него е нормално изпълнителната власт да свиква такъв род срещи. "БСП, "Демократична България" предложиха свои мерки, но такава среща не бе свикана. Не бива отделните формации да си приписват конкретни мерки. Споразумението стриктно трябва да се спазва. Има отстъпление от това. Аз ще настоявам за свикване на коалиционни съвети при всяко нарушаване на споразумението, като това за увеличаване на пенсиите с 20%", каза още Каримански. 

"Твърдо не е взето като решение за мярката 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на 50. Може ли всяка една бензиностанция да е оператор на лични данни? Такива мерки не са съгласувани и с бюджетна комисия", отбеляза депутатът от ИТН. Според него приети сега антикризисните мерки няма да могат да влязат в сила през следващите два месеца, като част от тях имат нужда и от европейска нотификация. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ