Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с четири действия

Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с четири действия

Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с четири действия

Спасяваме икономиката с четири действия - едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на партията. Срещата е част от националната обиколка на БСП. Там Нинова представи икономическите параметри на Бюджет 2022. 

Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите. Средносрочните мерки са заложени в бюджета, като те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2,9% на 5,8% от брутния вътрешен продукт, и повишаване на доходите, което ще увеличи потреблението. 

Стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост. "Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4,8 процента ръст на БВП", обяви Корнелия Нинова. 

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилването на ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП, докато ГЕРБ са го считали за отживелица. "Времето показа колко сме били прави", заяви Нинова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ