Кралят на Мароко прозова за обединение срещу религиозния фанатизъм

Кралят на Мароко прозова за обединение срещу религиозния фанатизъм

Кралят на Мароко прозова за обединение срещу религиозния фанатизъм

Кралят на Мароко Мохамед VІ призова всички свои съотечественици по света да се обединят в общ фронт на мюсюлмани, християни и евреи срещу религиозното мракобесие и фанатизма, предават информационните агенции.

В реч, излъчена по обществената телевизия, монархът прикани 5-те милиона мароканци по света да останат верни на своите религиозни и културни ценности, на които фанатизмът е чужд.

Монархът, мюсюлманин-алауит, призова сънародниците си да бъдат на първата линия на защитниците на мира, хармонията и единството в държавите по света, където живеят.

„Вечен ад очаква терористите, които убиват в името на исляма“, заяви кралят.

Той осъди екстремистите, причиняващи смъртта на невинни хора, и нарече "непростима лудост" убийството на френския католически свещеник в Нормандия в края на юли.

По думите му екстремистите вербуват млади мюсюлмани в Европа, които познават слабо основите на исляма и арабската култура и затова вярват на лъжите им.

50-годишният марокански суверен призовава редовно сънародниците си да практикуват мирния ислям. За пръв път обаче се обръща към мароканската диаспора по света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ