Мая Манолова първа подкрепи Радев за втори мандат

Мая Манолова първа подкрепи Радев за втори мандат

Мая Манолова първа подкрепи Радев за втори мандат

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова първа обяви, че подкрепя президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2. Пред БНР тя уточни, че решението на държавния глава да се кандидатира не е консултирано с водената от нея формация, а и все още те не са взели официално решение за такава подкрепа.

"Знаейки волята на хората на площада и на повечето граждански организации, които са част от "Изправи се.БГ", и моето мнение е в подкрепа на втори мандат на Радев", каза Манолова.

Тя посочи, че след 11 години управление на Бойко Борисов страната "има нужда от силно лидерство", а президентът е показал, че може да демонстрира такова. Според нея управляващите нямат интерес от висока избирателна активност и всячески се стремят да откажат гражданите да дадат гласа си на предстоящия вот. 

Първият сигурен кандидат за предстоящия президентски вот наесен е настоящият президент Румен Радев и неговата заместничка Илияна Йотова. Новината беше съобщена от Румен Радев на пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването им в длъжност. Той уточни, че ранният анонс на кандидатурата им е честен подход спрямо българските граждани и политическите субекти.  Радев допълни, че формата на издигането им за втори мандат ще стане ясна в законовоустановения срок - след парламентарните избори. 

"Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на кандидатурата ни. Най-малкото, защото социалистите, които ни издигнаха през 2016 г., имат правото да се произнесат първи, заяви държавният глава. "С г-жа Йотова очакваме, че ще бъдем заедно със социалистите и хилядите хора от ляво, които са нашето политическо семейство, както и с всички почтени българи, за да можем да движим България към промените, за които говорим в посланието ни, каза още той. Радев определи като "медиен мит" тезата, че е спечелил първия си мандат с подкрепата на 200 хил. гласа от ДПС в отговор на въпрос дали е търсил среща с Ахмед Доган. "Може да е мой пропуск, но никога досега не съм се срещал с Доган. Самият факт, че той е трудно достъпен, надявам се при негови публични изяви, ще имаме такава възможност", допълни той и напомни, че е поканил ДПС за консултации, а Доган не е присъствал.  ДПС никога не са заявявали открита публична подкрепа за нас през 2016 година, подчерта още Радев.

От БСП засега запазват мълчание дали ще подкрепят втори мандат на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ