Мей: Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС няма да има!

Мей: Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС няма да има!

Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС няма да има, даде да се разбере Тереза Мей пред Би Би Си. Тя изрази увереност, че преговорите със съюза за Брекзит може да бъдат завършени в предвидения срок от две години.

Кампанията за едни редовни избори през 2020 г. би съвпаднала с ключов етап от излизането на страната от Европейския съюз, се аргументира тя в интервю за британската обществена медия. Тереза Мей изрази увереност, че предсрочният вот отговаря на националните интереси на Великобритания.

Очаква се страната да напусне ЕС през март 2019 г. Предсрочните избори през юни означават, че британците ще гласуват отново през 2022 г., което ще осигури на премиера повече пространство за маневри в преговорите със Съюза.

Вчера Мей изненадващо призова за свикване на предсрочни избори на 8 юни. Днес Камарата на общините ще се произнесе по нейното искане. Очаква се долната камара на британския парламент да го одобри безпроблемно.

За свикване на изборите Мей се нуждае от подкрепата на две трети от членовете на Камарата на общините. Консерваторите и лейбъристите държат общо над 80% от местата в долната камара на британския парламент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ