„Нарушения и политическа репресия“: Първи реакции от ГЕРБ за акцията в дома на Борисов

„Нарушения и политическа репресия“: Първи реакции от ГЕРБ за акцията в дома на Борисов

„Нарушения и политическа репресия“: Първи реакции от ГЕРБ за акцията в дома на Борисов

Акция в дома на наскоро преизбрания председател на ГЕРБ, Бойко Борисов, събра ръководството на партията, депутати и привърженици пред дома му в Банкя. Те твърдят, че са научили за случващото се от медиите и изявлението на Министерството на вътрешните работи.

Председателката на парламентарната груба на ГЕРБ, Десислава Атанасова, коментира, че страната се превръща от демократична и правова в такава, „в която важат бойкорашковските правила“. „Не знам коя спешност наложи в 20:00 да започнат такива следствени действия, това се прави само при тежко умишлено престъпление, данни за такова няма очевидно“, каза тя пред bTV. По думите ѝ адвокатът на Борисов, Менко Менков, е допуснат час след влизането на служителите на реда.

„Това е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс… В момента грубо се нарушават граждански права, погазват се конституционни такива“, твърди Атанасова.

„Това си е акция на Бойко Рашков, очевидно кризисен пиар на правителството, тъй като видяха според социологията в последните дни, че губят доверие, не могат да се справят с нито един проблем в държавата. Хляб и зрелища. Тъй като хлябът е скъп, зрелищата са, очевидно, безплатни“, каза зам.-председателят на ГЕРБ, Даниел Митов, пред националната телевизия.

Зам.-председателят на ГЕРБ, Томислав Дончев, заяви, че премиерът Кирил Петков не се е появявал от „няколко дни“ в парламента. „За сметка на това изпрати полиция в дома на лидера на опозицията в една нормална държава“, каза той.

„Извършва се политическа репресия срещу неудобните политически лица и това се ръководи от един бивш комунистически следовател и несбъднат прокурор Бойко Рашков“, коментира пред bTV и депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Разклащаме доверието в институциите по начина, по който действаме, като държавници, всички ние, включително и на първо място Бойко Рашков“, каза пред БНТ зам.-председателят на парламента от ГЕРБ-СДС, Росица Кирилова. „Ако има действия, които трябва да се предприемат, те могат да бъдат предприети по правилния начин, може всичко това да бъде направено така, че да не изглежда като лов на вещици“, допълни тя.

„Това е свинщина. Тази вечер ли трябваше да бъде този панаир… не се прави така, ако има нещо, има начин“, каза Вежди Рашидов от партията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ