Остават само два дни за обявяване на даренията за предизборните кампании

Остават само два дни за обявяване на даренията за предизборните кампании

Остават само два дни за обявяване на даренията за предизборните кампании

Остават само два дни за подаването на задължителната информация за Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК) на Сметната палата, припомнят от одитната институция.
Участниците в изборите за общински съветници и кметове - партии, коалиции (коалиции от партии и местни коалиции) и инициативни комитети, са длъжни да подават по време на предизборната кампания всяка новопостъпила информация в срок до седем дни от възникването й за включване в ЕРИК. Подаването на данни за ЕПИК ще е възможно до 24.00 ч. на 26 октомври 2019 г.

За единния регистър по Изборния кодекс задължително се подава информацията за дарителите и дарените пари, предмети или услуги, както и декларациите за произхода на дарените средства, когато общият размер на дарението надхвърли една минимална работна заплата. В ЕРИК се дава информация и за социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които участникът работи.

Неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК, на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, глобата е от 3000 до 10 000 лв. Към 14.00 ч днес, в ЕПИК са обявени общо 1282 дарения. От тях паричните са 1250 за общо 1 192 598, 65 лв. Непаричните дарения са 32 на обща стойност 25 676,66 лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ