България

Политика

|

Общество

|

От 11 юни до днес са образувани 919 преписки и 76 досъдебни производства

От 11 юни до днес са образувани 919 преписки и 76 досъдебни производства

От началото на предизборната кампания - до 16.00 часа днес, на територията на цялата страна са образувани общо 919 преписки и 76 досъдебни производства. Това съобщава дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с провеждането на предсрочни избори за 46-то Народно събрание.

Преписките и досъдебните производства съдържат данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция и др. Преписките и досъдебните производства са образувани на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР. За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва: АП – София – 24; АП – Пловдив – 13; АП – Варна – 11; АП – Бургас – 24; АП – Велико Търново – 4. Привлечени в качеството на обвиняеми са 9 лица.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ