Пашинян не бе избран за премиер на Армения

Пашинян не бе избран за премиер на Армения

Пашинян не бе избран за премиер на Армения

Пашинян не бе избран за премиер на Армения при провелите се днес избори, съобщава БТА, цитирайки световните агенции. Арменският парламент отхвърли кандидатурата на опозиционния лидер, макар той да бе единственият кандидат за премиерския пост.

В подкрепа на Пашинян гласуваха 45 депутати при 53 необходими да получи мнозинство в 105-местното Национално събрание. Минути преди гласуването управляващата Републиканска партия на Армения обяви, че ще гласува против него.

Никол Пашинян призова по-рано днес своите привърженици да излязат на улицата, "за да не бъде открадната победата от народа" и заплаши с "политическо цунами", ако не бъде избран. След провелото се гласуване, Пешинян призова десетките хиляди привърженици, събрали се на площад в арменската столица Ереван, с призив утре да започнат обща стачка и да блокират пътища, железопътни гари и летища.

Пашинян поведе масови протести през последните две седмици в столицата Ереван, довели до оставката на тогавашния премиер Серж Саркисян, който преди това ръководи страната в продължение на десетилетие като президент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ