Почти равенство в битката за първа и трета политическа сила

Почти равенство в битката за първа и трета политическа сила

Почти равни резултати не само за първото място, но и за третото очертават резултатите от екзитпола на социологическата агенция "Тренд".

Според нейните данни коалицията "ГЕРБ-СДС" печели 23,6 на сто от гласовете на днешните парламентарни избори, оповестени в студиото на bTV. На второ място, с 23 процента подкрепа, е партията "Има такъв народ". След нея е коалицията "БСП за България", която получава 14,4 на сто от гласовете, следвана от "Демократична България" с над 13 на сто .

ДПС получава 8,9 на сто от гласувалите на днешните избори. Коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" е събрала 4,9 на сто от днешния вот. След нея се нарежда коалицията "Българските патриоти", която има подкрепа от 3,1 на сто. Партия "Възраждане" получава 2,8 на сто от гласовете на днешния парламентарен вот, сочи екзитполът на "Тренд".

Почти равни резултати за мястото на първа и трета политическа сила регистрира и екзитпола на "Галъп". Според тези данни ГЕРБ/СДС печели вота с 22,1 на сто. Втора политическа сила е партията "Има такъв народ" с 21,5 процента. Третото място избирателите са отредили на БСП - 15,1 на сто. Четвърти остават "Демократична България" с 13,7 на сто от гласовете, следвани от ДПС - с 12 на сто, и "Изправи се! Мутри вън!" - с 4,8 процента. Под бариерата за влизане в парламента са "Възраждане" (3,3), "Българските патриоти" (3,2), ПП ГП "Българско лято" (2,2) и "Атака" (1 процент).
С "Не подкрепям никого" са гласували 1,6 от упражнилите правото си на глас.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ