Премиерът: Задачата ми е да ви опазя живи

Премиерът: Задачата ми е да ви опазя живи

Премиерът: Задачата ми е да ви опазя живи

Задачата ми е да ви опазя живи! Светът е болен от Covid-19. Тези държави, които ми се даваха за пример, Сингапур и подобни, за един ден имат толкова (случаи), колкото България за целия период. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на АМ "Струма" като коментар на прилаганите повече от месец ограничителни мерки у нас.

И обясни, че вече има заповед на министър Ананиев, с която не могат да се напускат областните градове от Разпети петък до понеделник, освен по работа. "Имайки се предвид, че на Разпети петък работят само хора като нас и няколко сектора, останалите не могат да напускат областните центрове", каза той.

Във връзка с мерките, свързани с пандемията досега той отново подчерта, че трябва да се спазва заповедта на министъра, подадена от щаба и добрите и доказани експерти. "Нищо по-добро в света някоя държава не е приложила в България. Точно обратното. Всички мои колеги, които се правиха на бабаити, сега слагат хиляди трупове по найлонови чували и няма къде да ги погребат. Дано Господ е с нас и така да минем. Аз съм убеден, че до няколко месеца ще има ваксина, ще има лекарства. Всички научни умове, включително и български работят по тази тема", заяви премиерът.

"Спасихме ви от мигрантската криза. Искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки, който си позволява да бърбори други неща, понеже не носи отговорност, аз ще направя, колкото и да ни мразят за това, всички бизнеси, които могат да работят, да работят, а останалите впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме, така че държавата да работи", допълни той.

И разпореди пазарът в Благоевград, който по принцип е в събота, да бъде в понеделник или в четвъртък. "Веднъж пуснах пазарите на моя отговорност, видяхте какво се случи. Аз имам лук и той не се спарва. Извинявам се към този, който показваше как му изсъхва за 1 нощ".

"Със всякакви видове производители съм разговарял. След това извиках вериги, разговарях и с тях. Мисля, че ще намерим разумния компромис за всички. И 90% от нашето мляко да се използва, и да отворят щандове, и да се даде на българското производство повече", каза още Борисов. По думите му се правим всичко за българското производство, но така, че да не се нарушат и европейските правила. "Считам, че върви едно подобрение между министъра, прозиводителите и веригите".

Борисов отказа да коментира думите на президента Радев от преди няколко дни. "Не искам да говоря за тоя човек", отсече той.

Във връзка с ремонта на автомагистрала "Струма", премиерът обясни, че се напредва бързо. "Преди 2 месеца бяхме от другата страна, сега сме тук", каза Борисов за тунелите, които се строят по протежението на магистралата.

"Много съм доволен от напредъка. Стотици хора работят, стотици семейства имат заплати. Миналата седмица платихме, така че сега светлите празници хората да имат заплати. Виждате как работят като пчелички. Виждате колко бързо напредваме по строежа, така че да похвалим работниците, организация, всички са с маски, каски, ръкавици. Така че ще стане добре", обясни той за автомагистралата.

"Едно е да видиш, друго е да ти кажат, трето и четвърто е да е направено. Ако е било лесно да са го направили и други. Тази магистрала, всеки път ще го напомням, трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция през 2004 година", уточни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ