Президентът вика на консултации ИТН, ГЕРБ и БСП

Президентът вика на консултации ИТН, ГЕРБ и БСП

Президентът Руден Радев ще проведе консултации с парламентарно представителните партии в опит да се намери изход от създалата се криза. Срещите са в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2.
 
Днес Радев ще приеме в президентската институция представители на парламентарните групи на "Има такъв народ", ГЕРБ и "БСП за България". Срещите са планирани съответно за 9:00, 10:15 и 11:30 часа. 

В сряда, 18 август, държавният глава ще се срещне с представители на парламентарните групи на "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

ГЕРБ вече заявиха, че ще предложат кабинет начело с Даниел Митов, но ще върнат мандата. Левицата пък декларира, че ще предложат служебното правителство да остане начело на държавата. В негова подкрепа неочаквано ще застанат и от ИТН, стана ясно вчера след изявление на Слави Трифонов във Фейсбук. Той се обоснова с предстоящото засилване на мигрантска вълна към България, като призова за единство и подкрепа за работата на правителството и президента Румен Радев за справяне с тежката ситуация. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ