Радев отказа поканата за среща с управляващата коалиция

Радев отказа поканата за среща с управляващата коалиция

Радев отказа поканата за среща с управляващата коалиция

Няма как да отида на среща, особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Така президентът Румен Радев отговори на въпроса ще се срещне ли с представители на управляващата коалиция, за да изяснят казуса с освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Готовност за такава среща обяви от името на управляващата коалиция лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. А председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов дори отправи покана през медиите за такава среща, тъй като президентът, според него, явно предпочита този начин на комуникации напоследък:

"Аз мисля, че вече съм пределно ясен в това, което отговорих. Разбрах, че съм поканен на среща, на която няма как да отида, разбира се, особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено – съгласуването на това предложение", каза още Радев по повод продължаващото буксуване на указа за освобождаването на Младен Маринов от поста му на главен секретар на МВР.

По-рано днес Цветанов обясни, че когато даден служител сам инициира освобождаване от поста, не е нужно да се влиза в исканата от Радев процедура по съгласуване.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ