„С протести няма да спечелите доверието ми”, обърна се президентът към строителите

„С протести няма да спечелите доверието ми”, обърна се президентът към строителите

„С протести няма да спечелите доверието ми”, обърна се президентът към строителите

Моето доверие и доверието на обществото няма бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев на срещата си с представители на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, които прие по повод на организираните от нея протести, в готовност да се запознае с проблемите и с вижданията им за развитие на сектора.

Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти. Да има прозрачни и честни обществени поръчки, да има такива условия, че всеки лев да отива по предназначение. Контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, и съответно нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността по най-добрия начин, в реална и здрава конкурентна среда, заяви държавният глава. Той добави, че в тези проблеми изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на процесите.

Според президента, за да се решат проблемите по най-добрия начин, трябва да е ясно, че в тях има трима важни участници. Той открои изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми, както и подизпълнителите и хилядите строителни работници, "които съвестно изкарват прехраната си". Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават, както и вие споменавате, и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд и предвидимост в дейността си, заяви президентът Радев.

По думите му, хората от своя страна очакват да пътуват безопасно по сигурни пътища, които да не бъдат ремонтирани веднага след въвеждане в експлоатация, а също и да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ