Сидеров: Борисов да смени всички министри

Сидеров: Борисов да смени всички министри

Сидеров: Борисов да смени всички министри

„На мястото на Борисов, щях да сменя всички министри”. Това заяви пред NOVA лидерът на „Атака”, Волен Сидеров.

Партията му ще подкрепи на утрешния коалиционен съвет решението на премиера Бойко Борисов за оставките на министъра на вътрешните работи – Валентин Радев, на транспорта – Ивайло Московски и на регионалното развитие - Николай Нанков.

„Да, утре ще има съвет. Предишният беше доста драматичен. Аз тогава взех думата и направих много критични бележки”, посочи Сидеров.

Той подчерта, че направената тогава декларация от коалиционните му партньори от НФСБ е била „абсурдистка” и „тенденциозна”.

„Беше обявен премиерът като едноличен управник и едва ли не диктатор, което просто не е вярно”, посочи лидерът на „Атака”.

„Като капитан на отбора той е в правото си да сменя играчи. Важното е да се върви напред”, каза Сидеров.

„В Европа стават генерални промени”, подчерта той. „А ние тук си живеем в някаква леност и дребнотемие”.

„За първи път в Европа пристига представител на Белия дом – Стив Банън и казва, че иска да обедини националистическите партии. Термин, който беше табу до преди няколко години. Той казва, че национализмът е бъдещето на Европа. Всичко това минава край ушите ни все едно го няма”, коментира лидерът на „Атака”.

„По оставките нямаме единна позиция. Каракачанов и Симеонов смятат, че и тримата министри не трябва да подават оставки. Аз казах, че това е преценка на премиера. Той има много по-богата и пълноценна информация кого да смени. Ние ще му се доверим. На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е клеветническа и тенденциозна. Ние нямаме еднолично управление, нямаме нарушение на държавността. Никой не защити собственото си място в правителството”, посочи Волен Сидеров.

Той заяви, че вниманието трябва да се насочи към важни въпроси като икономиката, доходите на населението, енергийните проекти и имиграцията.

„Тези, с които утре ще се събера, са хората във властта. Те с едно движение на лоста могат насам или натам да отклонят нещата. Едни пари насам или натам”, подчерта Сидеров и поясни: „Цялата ни икономика отиде в ръцете на незнайни фирми. Управлявана е от чужди интереси. Трябва да си върнем суверенитета върху държавата”.

„Ние сме във властта да свършим важни неща, ако не ги вършим да си тръгваме. Както казва Остап Бендер: ще ставаме домоуправители”, каза Сидеров.

По думите му атаките срещу министъра на туризма Николина Ангелкова идват от кръга на издирвания за данъчни измами бизнесмен Ветко Арабаджиев, през съветници на вицепремиера Валери Симеонов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ