След призива на Жозеф Дол за голямо дясно обединение у нас, СДС подава ръка за преговори

След призива на Жозеф Дол за голямо дясно обединение у нас, СДС подава ръка за преговори

Националният съвет на СДС се събра днес и реши - дава мандат на председателя и ръководството на партията да проведат преговори с другите български партии членки на ЕНП, във връзка с европейските избори през май. Решението е в отговор на отправения вчера призив от лидера на ЕНП Жозеф Дол призова всички партии от десния спектър у нас, които са членове на ЕНП - ГЕРБ, СДС, ДСБ и ДБГ, да се обединят и излязат единни на вота за Европейски парламент.

Лидерът и ръководството на СДС имат мандат и за продължаване на преговорите за сключване на коалиционно споразумение с „Демократична България“ при следните параметри:

1. Обединяване около обща позиция, че основната цел на демократичната общност е промяна на порочния и неефективен управленски модел.

2. Обединяване около обща позиция, че ще се работи: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишаване стандарта на живот, силна структурна, регионална и кохезионна политика.

3. Обединяване около обща позиция за противопоставяне на идеята за Европа на различни скорости и, че ще се работи против опасните тенденции, налагани от евроскептици, крайно леви, крайно десни и популисти, поставящи под заплаха постиженията и ценностите на Обединена Европа.

4. Избраният/те кандидат/и и техните партии от коалицията да поемат категоричен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.

5. В наименованието на коалицията да се съдържа абревиатурата СДС, като предложението на Националния съвет е: коалиция от партии „Демократична България – СДС“

6. Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния начин, а именно - чрез отворени вътрешни избори. Ако това не се приеме, на СДС да се даде между първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.

Сините дават срок на Демократична България  за отговор на поставените въпроси до 22 март 2019 г.

Националният съвет на СДС ще се събере на извънредно заседание на 23 март в Ловеч.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ