Служебният министър на земеделието представи двама от заместниците си

Служебният министър на земеделието представи двама от заместниците си

Атанас Добрев и доц. д-р Крум Недялков ще са двамата заместник-министри на земеделието, храните и горите в екипа на служебния министър проф. Христо Бозуков.

Добрев е експерт с над 20-годишен стаж и опит в Държавен фонд "Земеделие", както и в горския сектор. Това според Бозуков може да се приеме като отговор за приемственост. 

Недялков е млад специалист от "Тракийския университет", специализирал в САЩ. "И в двата случая при избора е заложено на експертизата", посочи служебният министър на земеделието. Освен това се очаква назначението на още двама заместник-министри. 

Христо Бозуков декларира, че ще работи за връщане доверието на земеделците и обществеността към институцията. Що се отнася до приоритетите, те на 100% се покриват с тези на служебния кабинет, коментира той. Целта е секторът да продължи да функционира нормално, без сътресения и забавяния. 

За седемте дена на поста си проф. Бозуков се е срещнал с 15 браншови организации, а преценката му е, че състоянието на министерството на земеделието, храните и горите е доста тежко. 

"Ще правим проверки до последния ден на това правителство". Така министър Бозуков отговори на въпрос за обществените поръчки в сектора.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ