Стефан Янев призова българите да бъдат активни на изборите в неделя

Стефан Янев призова българите да бъдат активни на изборите в неделя

Стефан Янев призова българите да бъдат активни на изборите в неделя

Изборите са в основата на демократичния процес. Трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в него. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на Министерския съвет и призова българите да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. 

"Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес и ни дават възможност да влияем върху процеса на вземане на решения по отношение на това кой и как да управлява и какви политики впоследствие да бъдат прилагани. Затова трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в електоралния процес. Възползвайки се от правото си на избори, ние утвърждаваме нашата демокрация, гласуваме за демокрацията", заяви Янев.

Той коментира и спекулациите около подготовката на изборите. "Подчертавам, че това наистина са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и да гласуват в изборния ден и това е изключително тревожно", подчерта премиерът.

Янев увери, че са взети всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачността и чесността на вота.

"Българските граждани ще могат да гласуват свободно, спокойно и без притеснение. Очакванията към политическите партии, особено в предизборна подготовка, са да генерират идеи, да бъдат ангажирани с подготовката и разработването на управленски политики, а не с активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процеси и процедури - това не е в полза на никого", посочи служебният премиер.

Българската политика се нуждае от възраждане, от смислена промяна и почтени хора, които да работят за родината си. Затова призовавам българските граждани да излязат да гласуват. Надявам се това да доведе до стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи и те да започнат с реформа в съдебната система, добави Стефан Янев. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ