Тереза Мей: Брекзит ще направи Великобритания по-сплотена

Тереза Мей: Брекзит ще направи Великобритания по-сплотена

Предстоящото излизане на Великобритания от състава на ЕС ще позволи създаването на една по-сплотена нация, която ще се запази в сегашните си граници и ще стане силата, която не може да бъде спряна.Това заяви министър председателят Тереза Мей в реч, изнесена в Шотландия. Думите и идват дни (29 март) преди да бъде задействан механизмът за излизане Великобритания от европейската общност.

„Ние ще се възползваме от възможността за създаването на една по-глобална Великобритания. Приоритет на предстоящите преговори с ЕС е създаването на една по-сплотена нация.Уверена съм, че когато работим заедно, няма граници за нашите възможности”, подчерта Мей.

Изказването на Мей идва часове преди регионалният парламент в Шотландия да проведе гласуване за нов референдум за независимост на региона, очаквайки се болшинството от депутатите да подкрепят новото допитване. Този въпрос ще бъде и един от основните по време на планираната за днес среща в Глазгоу между британския премиер и първият министър на Шотландия Никола Стърджън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ