Томислав Дончев: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

Томислав Дончев: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

Томислав Дончев: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

„Искам да благодаря на всички български граждани, които отидоха да гласуват на фона на хаоса в изборния процес и системните усилия те да бъдат сплашвани и разколебавани. Това, че днес отидоха да гласуват е постъпка, която заслужава висока оценка“, заяви заместник-председателят на партия ГЕРБ Томислав Дончев на пресконференция след първите прогнози резултати от изборите. „Какъвто и да е резултатът, той за нас е постижение, защото го имаме след поне двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата ние да се представим по-зле на изборите. Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни“, каза още той, като добави, че „няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка“. На пресконференцията не присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес, след като гласува, определи изборите като компрометирани. 

По думите му днешния резултат показва, че въпреки усилията за изкривяване на изборния резултат и заблуждаване на гражданите, българската демокрация е жива.

„Тепърва предстои да коментираме организацията на изборния процес, да анализираме доколко машините са надеждно средство за провеждането на този процес и да проверим доколко и колко машини са пипани по време на този изборен процес“, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му се очертава коалиция на протестните партии с ДПС или с БСП.

„Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност. С министър-председател, който няма да носи политическа отговорност или правителство тип „Беров – Орешарски. Такъв тип правителства винаги завършват с крах“, добави той.

Според него пред България има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление във формат, който ще бъде договарян не пред очите на хората, а в задкулисието на българския политически и икономически живот.

 „За съжаление не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, а може би и в следващите години, подчерта той.

В заключение Томислав Дончев заяви, че  ГЕРБ няма да предаде нито един честен и достоен български гражданин, за която и партия да е гласувал. „Ще продължим да правим това, в което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателя. Това да бъдеш опозиция също е честен и достоен начин да си отстояваш принципите”, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ