Тръмп създава съвет по търговията

Тръмп създава съвет по търговията

Избраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще създаде нов съвет по търговията към Белия дом. Това заяви вчера неговият екип по властовия преход, цитиран от ДПА.

Националният съвет по въпросите на търговията към Белия дом, както ще се казва новият орган, който на практика ще представлява структура, подобна на вече съществуващи в американското президентство в областите на националната сигурност, вътрешната сигурност и икономиката, ще бъде оглавен от писателя и преподавател по икономика Питър Наваро.

Той е съавтор на излязлата през 2011 г. книга "Смърт, причинена от Китай, или как да се изправим срещу дракона - глобален призив за действие" (Death by China: Confronting the Dragon - A Global Call to Action) и бивш кандидат за Конгреса от Демократическата партия. Наваро беше съветник в предизборния щаб по икономическите въпроси на новия президент, който от своя страна беше номиниран от Републиканската партия, отбелязва ДПА.

Екипът на Тръмп заяви, че съветът по търговия ще го консултира за стратегии при преговори, ще координира действията на Белия дом и федералните органи на властта и ще заеме водещото място в осъществяването на програмата за държавни инвестиции на новия президент под надслов "Купувай от Америка, наемай от Америка" (Buy America, Hire America).

"За пръв път към Белия дом ще има съвет, който да поставя на първо място американското производство и американските работници и който да мисли стратегически за здравето на американския военнопромишлен комплекс и ролята на търговията и производството в националната сигурност", посочи екипът на Тръмп.

Създаването на съвета показва решимостта на избрания президент да върне предишната слава на американското производство и да даде на всеки американец възможност да има достойна работа за достойно възнаграждение, се посочва още в изявлението.

И ДПА, и Асошиейтед прес отбелязват, че избраният за ръководител на съвета Наваро е критик на Китай.

По материали на БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
5 техники за израстване на екипния дух
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Facebook ще ви показва още повече съдържание от акаунти, които не следвате