Тръмп твърди, че милиони са гласували незаконно на изборите в САЩ

Тръмп твърди, че милиони са гласували незаконно на изборите в САЩ

Тръмп твърди, че милиони са гласували незаконно на изборите в САЩ

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че милиони хора са гласували незаконно на президентските избори, съобщи говорителят на Белия дом Шон Спайсър. По думите му Тръмп се позовава на данни и изследвания, но не каза какви.

Тръмп твърдеше и през ноември, че милиони са гласували незаконно и така оспорваше факта, че Хилари Клинтън е получила почти 3 млн. гласа повече. Твърденията му обаче не получиха обществено одобрение.

Спайсър направи коментара след срещата на президента с лидерите на Конгреса при закрити врата снощи. Там Тръмп заявил, че между 3 и 5 млн. имигранти без документи са участвали незаконно в американските избори.

Републиканците призоваха Тръмп да се откаже от подобни изявления. Сенатор Линдзи Греъм ги нарече неуместни. По думите му президентът изглежда погълнат от идеята, че не може да получи по-малко гласове от съперника си и обяснява това с измама и подкуп.

Лидерът на Палатата на представителите Пол Райън отбеляза, че не е видял никакви свидетелства за твърденията на президента.

Конгресменът републиканец Чарли Дент заяви, че президентът трябва час по-скоро да се заеме със сериозното управление на страната.

Според коментатора на Би Би Си Антъни Зуркър тези 3 млн. гласа повече за Клинтън са се превърнали в душевна травма за Тръмп. В негов интерес е да забрави за изборите или, ако наистина мисли, че са допуснати злоупотреби, да пристъпи към разследване на случилото се, което може да се окаже най-сериозната изборна афера в цялата история на САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ