ВМРО и НФСБ не дойдоха на консултациите в президентството

ВМРО и НФСБ не дойдоха на консултациите в президентството

ВМРО и НФСБ не дойдоха на консултациите в президентството

Представителите на ВМРО и НФСБ, които бяха поканени като четвърта поред парламентарно представена сила за днешните консултации при държавния глава, не се явиха  президентството. От "Обединени патриоти" бяха обявили предварително, че няма да участват в консултациите за предстоящите парламентарни избори. 

От АБВ пък се похвалиха, че по време на консултациите при Румен Радев с парламентарно представените партии, държавният глава представил предложението за предаване на изборни протоколи и бюлетини и тяхното отчитане в общинските избирателни комисии (ОИК), направено от ръководството на партията.

От АБВ се аргументират, че тази мярка позволява да се избегне голямото струпване в РИК-овете на представители на секциите, по-бързо обработване на протоколите с изборните резултатите и максимално избягване на манипулациите.

"Не бива да се забравя, че ОИК са постоянно действащ орган по Изборния кодекс. Това са над 260 на брой на територията на цялата страна професионални изборни комисии, които могат да подпомогнат процеса, при това в съответствие с основната цел за провеждане на избори в пандемична обстановка. Надяваме се при предстоящото отваряне на Изборния кодекс в Народното събрание предложението да бъде прието и апелираме тези народни представители, които подкрепят идеята за честен вот и прозрачност при отчитането му, да го подкрепят. Противното ще означава подкрепа за статуквото", коментират от ПП АБВ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ