Захариева: Разхлабването на мерките трябва да е основано на научни данни

Захариева: Разхлабването на мерките трябва да е основано на научни данни

Захариева: Разхлабването на мерките трябва да е основано на научни данни

„Държавите са на различен етап от кризата – някои са много по-засегнати от други. Много е важно поетапното разхлабване на мерките да бъде основано на научни данни, за да не се получи обратният ефект. Това е асиметрична криза, която засяга не само здравето. Вижте колко последици има. Надяваме се излизането от нея да бъде доста по-координирано“. Това заяви в ефира на Нова телевизия външният ни министър Екатерина Захариева по повод възможната отмяна на ограниченията, въведени заради пандемията.

Запитана могат ли да разчитат държавите членки на подкрепа от ЕС, министърът на външните работи обясни, че Европейската комисия реагира изключително бързо и адекватно. „В рамките на седмица се промениха много правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с кризата”, каза Захариева.

Тя коментира и кандидатстването ни за чакалнята на Еврозоната.

„Българското правителство работи целенасочено за това. Трябваше ли да дойде такава криза, за да се убедим, че е по-добре да сме в Еврозоната?, попита Захариева.

По думите й, България няма да може да възстанови нормалния живот през лятото. Ето защо призова да си останем в България.

„Студентските бригади също са отложени до 12 май. Издаването на визи е отменено засега“, поясни министърът на външните работи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ