Зеленски е разговарял с Кирил Петков

Зеленски е разговарял с Кирил Петков

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял днес с полския си колега Анджей Дуда, както и с българския премиер Кирил Петков, става ясно от публикация в Twitter.

Зеленски е информирал за хода на отбраната на страната му спрямо руското настъпление. „Оценяваме предоставената помощ и подкрепата на ЕС за интеграцията на Украйна“, пише държавният глава.

От Министерския съвет у нас до момента не са разпространили детайли по темата. Вчера Петков се срещна с турския президент Реджеп Ердоган, чиято държава се стреми да се позиционира като медиатор в кризата в Украйна.

От украинското посолство в България съобщават, че във фокуса на разговора с Дуда и Петков са били „престъпните действия на руския агресор, оказване на помощ и благодарност за подкрепата за европейската интеграция на Украйна“.

По-късно Зеленски съобщи за разговори с още четирима лидери на европейски държави – президента на Словакия Зузана Чапутова, румънския президент Клаус Йоханис, британския премиер Борис Джонсън и чешкия премиер Петр Фиала.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ