Зеленски въвежда данъчни облекчения за фирми със служители на фронта

Зеленски въвежда данъчни облекчения за фирми със служители на фронта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че фирмите ще бъдат освободени от плащане на данъци за служители, призвани в армията, или служещи в силите за териториална отбрана на нацията, докато се стреми да даде тласък на икономиката, разклатена от руската инвазия, предаде „Ню Йорк Таймс“.

Той съобщи, че хората, живеещи в райони, където се водят военни действия, ще бъдат освободени от поземлен данък и няма да плащат наем за ползване на държавни и общински земи. В момент, в който държавата му се бори за оцеляване, Зеленски коментира, че правителството му „вече работи върху това как да възстанови държавата ни след победата“.

По думите му целта е да се даде „сила на страната, докато се бием“. Той каза, че е създаден специален пакет за подкрепа на бизнеса и че всички мерки, обявени днес, ще са в сила, докато страната е във военно положение и поне година след това.

„Плащането на данъци за всички предприятия, които не са в състояние да ги плащат, се отлага“, каза той, като допълни, че това е първата част от голям пакет от помощи.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ