Готови ли сте за PR?

Готови ли сте за PR?

Готови ли сте за PR?

Много бизнеси се обръщат към пъблик рилейшънс като средство за популяризиране. Правилно ли е обаче това решение за вашия бизнес?

Често получавам запитвания от стартъпи и малки фирми, които се насочват към пиара като стратегия за изграждане на своята клиентела. Обикновено виждат статии за големи марки, в които се казва, че приписват успеха си на публицист, който им е дал пространство в голямо списание, пише Кристъл Ковингтън за изданието Entrepreneur.

Предизвикателството е, че много от тези истории са цитати от лидери, обсъждащи един от многото аспекти на техните кампании, а пиарът е само един от тях.

В действителност повечето компании наистина трябва да съсредоточат парите си другаде, за да постигнат растежа на приходите, който искат.

Сред приоритетните области са:

  • SEO или оптимизация на търсещите машини;
  • Дигитална реклама;
  • Контент маркетинг.

Кога сте готови за пиар?

Пиарът е скъп и това е така, защото изисква много време и опира до взаимоотношения, чието изграждане отнема години. Вие плащате на публицисти на високо ниво и техния екип за създаване на връзки, които се надяват да доведат до споменаване на името на компанията ви в новините, по радиото, в списанията или в подкастите.

Пиарът обичайно отнема месеци, за да се постигнат добри резултати, поради което за малките предприятия е много по-трудно да се придържат към него.

Въпреки има някои професии, които трябва да включат пиара в своя маркетинг, поне при краткосрочни кампании през годината.

Бизнесът в B2B услугите и консултациите са водещите кандидати за PR, тъй като доверието, придобито чрез представянето му в пресата, спомага за сключването на сделки. За тези компании краткосрочните кампании могат да бъдат полезно.

В крайна сметка изборът да включите PR в стратегията си до голяма степен зависи от бюджета, бизнес модела и процесите на продажби. Изберете имате ли нужда, или не.

По материал на Кристъл Ковингтън, маркетинг консултант в Go Lead Consulting, за Entrepreneur.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ