PR и SEO - два метода, една цел

PR и SEO - два метода, една цел

PR и SEO - два метода, една цел

Стратегиите за оптимизация на интернет търсенето (SEO) и най-добрите практики в това поле се промениха толкова много в последните години, че индустрията започва да се влива в друг популярен маркетингов бранш – пиарът.

Всъщност, някои анализатори предвиждат, че оптимизацията на търсенето в интернет днес е много повече пиар дейност, отколкото нещо друго. Макар че става дума за техническа работа и "ключови думи".

Има доводи, подкрепящи това. Например: 

Както SEO, така и пиарът имат за цел да направят някой бранд по-видим и надежден. Разликата между двете е, че SEO се занимава с покачване в резултатите от интернет търсенето, докато пиарът полага усилия външният свят да заговори за бранда. Но целта на двете и начините да я постигнат остават по-сходни от всякога. Ето защо има няколко причини оптимизацията на търсенето в мрежата да се придвижва все повече към бъдеще на пиар дейност. И да се влива в пиара.

SEO практиките акцентират повече върху качеството, отколкото върху количеството на линковете и съдържанието. Пиар специалистите имат нужда от оптимизация, за да изтъкват качествените публикации в своя полза. Те вече са установили връзки с SEO професионалистите и с медийните организации. С помощта на двете могат да издигат нагоре в мрежата линкове, които придават тежест на бранда. Затова връзките им с SEO стават толкова важни, колкото с медиите.

Успехите на бранда в социалните медии могат да доведат и до по-големи SEO успехи. Пиар професионалистите знаят как да използват социалните медии, за да свързват бранда с повече партньори и лидери на мнение. Това може да бъде от полза за резултатите в търсенето в Google. Едно споделено съобщение в Twitter за фирмата от някой експерт, появило се при търсене в мрежата, може да означава още много погледи, отправени към бизнеса.

Продължава на страница 2.

Пиарите имат уникален поглед какво иска да чете аудиторията. Те знаят какво чете тя в момента. SEO експертите прекарват повече време анализирайки данни, вместо в усилия да разбират поведението на публиката. Така че знанията на пиарите могат да са от полза, за да се създава по-интересно и ангажиращо съдържание, което е по-вероятно да се споделя. Двете професионални полета и в това отношение може да си бъдат полезни.

Оптимизацията става все по-свързана със споменаване на бранда и възприемането му като авторитет. Става очевидно, че линкове от пиар връзки може да помогнат на компаниите да се позиционират като авторитет в индустрията си.

В заключение: Явно е, че много пиар практики и умения са невероятно полезни за оптимизацията при търсене онлайн. Както пиарът, така и SEO все още имат свои отделни инициативи. Ключът е в създаването на баланс и връзка, така че двете да могат да си помагат.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ