Направете това и Google ще хареса фирмената новина

Направете това и Google ще хареса фирмената новина

Корпоративната информация в интернет вече е много ценена. Споменаването на бранда, кампаниите и лицата му в позитивна или неутрална светлина работи за имиджа на компанията. Онлайн позиционирането става все по-голямо, мощно и влиятелно.

Ако искате пресинформацията ви да излиза най-отпред в резултатите от търсенето в мрежата, трябва да направите няколко простички неща, с които да я оптимизирате. Припомняме, че сред ползите от оптимизацията се включват повишаване на обхвата на марката, трафик в реално време, поява в резултатите от търсенето. Ще ви помогнат следните техники:

1. Използвайте директни линкове, вградени в основния текст на прессъобщението, публикувано онлайн. Уверете се, че в тези линкове не пренасочвате потребителите към друг сървър, преди да достигнат до уебсайта ви. Безжичните услуги обикновено пренасочват посетителя през "бисквитки", за да го проследят, преди да го насочат там, където иска да отиде – при информацията ви. Това е от полза за безжичната услуга, но е лошо за вас. Просто посочете URL адрес в прессъобщението си, който препраща към желаната от вас страница в сайта ви, за да потвърдите директния линк. Освен това в основния текст на информацията ви не е хубаво да публикувате неподходящи ключови думи, неусместни за смисъла, само заради оптимизацията на текста. Прави лошо впечатление и си личи. Затова по-добре използвайте само ключови думи и фрази, естествено свързани с текста ви.

2. Не използвайте прекалено много линкове. Не поставяйте повече от една връзка вътре в текста онлайн, ако съобщението ви не надвишава 250 думи. Два линка са подходящи за над 400 думи, три за над 750 и до пет за над 1000. Но е по-добра практика да съставите прессъобщение под 1000 думи. Ако използвате твърде много думи, то ще изглежда като спам.

3. Възползвайте се от възможностите на мултимедията. Поставете видео или pdf файлове в допълнение. Опитът сочи, че така се привличат повече потребители. Не забравяйте да поставите правилно заглавие, в което споменавате ключовите за информацията думи и името на фирмата си. Представете си какво би потърсил интернет потребителят, за да открие вашето съобщение.

Продължава на следващата страница.

4. Придържайте се към следната структура на прессъобщението: 1.) Заглавие, не по-дълго от 70 знака (с интервалите). Много автори ще го използват едно към едно. 2.) Въведение, което представя ударно историята и говори конкретно за какво става въпрос. 3.) Тяло на текста, в което въведението се дообогатява с допълнителна информация. 4. ) Визитка. Става дума за две до четири изречения в дъното на текста, може и с различен шрифт, които разказват коя е компанията, коя е марката. Следващата информация трябва да бъде телефонен номер за контакт във фирмата, електронна поща и линк към сайта ви.

5. Не забравяйте следните златни правила на пресинформацията: Винаги информирайте читателя за нещо ново, интересно и свързано с живота му. Следвайте основните граматически правила. Избягвайте изкушението да използвате дръзки или твърде хвалебствени фрази. И винаги включвайте призив за действие. Никога не пишете прессъобщение с идеята да опитвате да продавате нещо на някого.

Източник: Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ