Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

"Лети с книга" с номинация на Clio Awards

"Лети с книга" с номинация на Clio Awards

Кампанията “Fly with a Book” (Лети с книга) на McCann Sofia, Mastercard и Booklover, получи още едно престижно международно признание – номинация на тазгодишния фестивал Clio Awards. Кампанията беше многократно награждавана през последните 10 месеца и донесе на България първото историческо престижно международно отличие Cannes Lion (Лъв във Кан), еквивалента на Оскарите в рекламата. Тя е отличена и с три сребърни награди Epica, а също така получи най-високото отличие на българският фестивал за реклама – ФАРА, Grand Prix за особени заслуги и постижение в областта на комуникацията.

Проектът „Лети с книга“ (Fly with a book) е създаден за електронната книжарница Booklover с подкрепата и участието на Mastercard. Кампанията и платформата Booktrips.bg привличат интереса и подпомагат продажбата на книги в труден момент за издателите в България – пандемичната изолация.

Въпреки доминиращото влияние на фестивала Cannes Lions, чийто отличия през последните десетилетия се считат за най-престижни в рекламната индустрия, не е случайно, че списание Time определя наградите Clio Awards за „най-значимите за рекламата международни награди в света“. Създаден през 1960 г., Clio бележи историята на рекламната на над 6 десетилетия до днес и е точен маркер за креативността в индустрията, като носи огромен престиж на отличените с наградата агенции. За разлика от Cannes Lions, Clio Awards са свързани по-тясно с американската рекламна индустрия и нейните огромни постижения през годините, което прави отличаването на европейските агенции с Clio още по-трудно и значимо.

Кампанията е дело на екип от 6 души на агенция McCann Sofia с безценното съдействие на маркетинг специалистът Полина Видас от Mastercard.  Лидери на проекта са Цанка Крушева и Иван Киров, които работят в екип с Иван Ланджев, Тодор Бодуров, Борис Братков и Юлия Колева. Кампанията стана възможна благодарение на подкрепата и участието на издателя на „Жанет 45“ Манол Пейков и със съдействието на Георги Господинов, Георги Тошев, Мария Касимова и др.

Вижте сега кратко филмче с представянето на Fly with a Book.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ