„Стани герой!“ - германската информационна кампания за спазването на мерките срещу COVID-19

Германското правителство представи днес нов 90-секунден клип, призоваващ гражданите да си стоят у дома, като част от усилията на Берлин да убеди хората, и най-вече младите, колко важно е да се спазват правилата за ограничаване на контактите в борбата с разпространението на COVID-19, съобщава телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV).

Във видеото възрастен мъж, заснет като в документален филм със спомени от войната, разказва за времето, когато е бил на 22 години през… 2020-а.

„Бях студент по инженерство в Кемниц, когато дойде втората вълна. На 22 години човек е на възраст, когато още му се купонясва, иска да учи, да се среща с нови хора, да излезе на чашка с приятели. Съдбата обаче е имала други планове за нас“, разказва човекът, представен като Антон Леман и говорещ на фона на класическа музика, пише БТА.

„Пред тази невидима заплаха, която застрашаваше всичко, в което вярвахме, внезапно съдбата на страната ни беше в нашите ръце“, продължава възрастният мъж. „Тогава събрахме цялата си смелост и направихме това, което се очакваше от нас, единственото правилно нещо. Да не правим нищо“, посочва още той.

Тук обстановката в клипа се променя и се появява пенсионерът като младеж през зимата на 2020 година, ту на канапето, ту в леглото си пред екрана на компютъра, похапващ парчета пържено пиле.

Накрая и правителството отправя своето послание: „Вие също можете да станете герой, като си останете вкъщи!“

Повечето потребители в интернет приветстваха този начин на агитация чрез пародия, наподобяваща разкази на ветерани от войната, пише „Франс прес“. Критично настроените от своя страна изтъкват, че е проява на лош вкус да се сравнява безделието с героизъм, както и паралелът със спомените от войната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ