176 детски градини и 24 ясли в София отварят врати

176 детски градини и 24 ясли в София отварят врати

176 детски градини и 24 ясли в София отварят врати

От днес подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община. Децата ще се приемат при спазване на всички противоепидемични мерки и при проверка на здравословното им състояние на входа, като малчуганите с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното си възстановяване. При приема на децата няма да се изискват медицински бележки.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време, като ще се следи заедно да играят само деца от една група.

Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено. Те обаче трябва да попълнят декларация за прием на децата, която разработва Министерството на образованието. Тя ще бъде качена на сайта на общината, както и на детските градини. 

"Напомняме че, посещението е само по желание на родителите, а нашата препоръка е децата, за които има кой да се грижи, да остават вкъщи.
Отсъствията на децата ще се извиняват по служебен път", посочват от Стобична община. 

За да се гарантира сигурността на персонала, директорите ще организират поетапно тестване. Част от детските градини и ясли вече са тествали по-възрастните служители и тези, които имат съпътстващи или хронични заболявания.

Персоналът ще получи точни инструкции за поддържане на хигиената в двора и помещенията, а екипи на Столичната община ще извършват периодични проверки. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ