„Топлофикация София“ започва поетапно пускане на парното

„Топлофикация София“ започва поетапно пускане на парното

„Топлофикация София“ започва поетапно пускане на парното

„Топлофикация София“ започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата, съобщиха от дружеството.

Според наредбата за топлоснабдяване общото включване на парното в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса по Целзий и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „София-Изток“, а след това към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

„ТЕЦ София-Изток“ захранва кварталите „Дианабад“, „Изгрев“, „Изток“, „Малинова долина“, „Мусагеница“, „Подуяне-Редута“, „Яворов“, ж.к. „Младост“ 1, 1А, 2, 3 и 4, „Витоша“, „Дървеница“, „Дружба“ 1 и 2.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавния системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ „София“, ОЦ „Земляне“ и ОЦ „Люлин“.

От „Топлофикация“ напомнят на клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомня се още клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ