Акциите на "Левски" са джиросани на новия им собственик

Акциите на Левски са джиросани на новия им собственик

Акциите на "Левски" са джиросани на новия им собственик

Акциите на "Левски" са джиросани на новия мажоритарен собственик на клуба и пътуват към България. Това съобщи в профила си във Фейсбук доскорошният финансов благодетел на тима Васил Божков. В публикацията си той не спомена името на Наско Сираков, който изрази готовност да бъде новият притежател на ценните книги.

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“. Управляващата хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава. Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари. Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България", написа Божков в социалната мрежа.

Припомняме, че мажоритарният пакет акции на "Левски" беше джиросан от Попов на Бойко Борисов на 8 май, а документите бяха занесени в Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков. Премиерът отказа да ги приеме, като многократно в свои изказвания заяви, че няма да оперира с ценните книги. За да се стигне до второ джиросване, обаче, трябваше да се изчака определен срок, в който премиерът Борисов можеше да предяви претенции към акциите, което така и не стана. През това време Васил Божков организира онлайн анкета като сред всички кандидатури, предложени от Божков и от феновете на тима, изпъкна името на Наско Сираков. Малко след това Георги Попов съобщи за bTV, че ще предостави собствеността на клуба на Наско Сираков безвъзмездно, за да бъдат избегнати фалит и социално напрежение.

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. Феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че държавата би помогнала на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува. Междувременно стана ясно, че разходите на "сините" към 12 май са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ