Audi сключи договор за партньорство с отбора на Лео Меси

Audi сключи договор за партньорство с отбора на Лео Меси

Audi увеличава инвестициите си в спорта и става официален автомобилен партньор на Интер Маями, чийто съсезател е мегазвездата на световния футбол Лионел Меси. Компанията майка Volkswagen съобщи в четвъртък, че е сключила многогодишно партньорство с футболния клуб от Южна Флорида, тъй като според главния маркетинг директор на Audi of America Емили Котър Audi се стреми да достигне до нарастващата база футболни фенове, съобщи CNBC.

"Те имат пет милиона фенове в САЩ и продължават да растат, а освен това са истинска сила в представянето, така че това беше идеално решение за нас", каза Котър.

От четвъртък партньорството включва автопарк от превозни средства, в характерния за Интер Маями розов цвят, както и изживявания с тестово шофиране на Audi, активиране на фен зоната  на стадиона и друго съдържание по време на мача, според Котър.

Условията на партньорството не бяха оповестени.

Президентът на бизнес операциите на футболния клуб  Ксавие Асенси заяви, че елементите на партньорството продължават да се развиват според възможностите. Той заяви, че Интер Маями се стреми към дългосрочно партньорство, в което двете компании могат да изграждат заедно.

"Хубавото на това да си партньор е, че когато се появи възможност, можеш да се възползваш от нея", каза Асенси.

Audi е официален автомобилен партньор на Мейджър Лийг Сокър от 2015 г. насам и Котър заяви, че автомобилният производител се надява да продължи да изгражда футболното си портфолио.

Audi също така увеличава инвестициите си в спорта в по-широк план, като планира да се завърне в автомобилните състезания от Формула 1 от сезон 2026 г.

Партньорството с Интер Маями идва в един важен момент за северноамериканския футбол - в неделя в Маями ще се проведе финалът на Копа Америка 2024, а Световната купа по футбол през 2026 г. ще се проведе на стадиони в САЩ, Канада и Мексико.

По-специално, Интер Маями CF получи тласък от суперзвездата Лионел Меси, който се присъедини към състава миналата година, стимулирайки продажбите на билети. Асенси заяви, че подписването на високопоставения играч бележи периода "преди и след Меси" за младия клуб, основан през 2018 г.

"Преди шест месеца или година хората си казваха: "Да, може би", но сега имам чувството, че всички са футболни фенове", каза Котър. "Това, което виждаме, е просто огромна експлозия на този спорт в САЩ и аз наистина мисля, че Интер Маями има специално място в този растеж".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ