Аякс ошамари Реал насред Мадрид. Хегемонът е аут от Шампионска лига

Аякс ошамари Реал насред Мадрид. Хегемонът е аут от Шампионска лига

Аякс ошамари Реал насред Мадрид. Хегемонът е аут от Шампионска лига

Аякс изнесе урок на Реал Мадрид на собствения му стадион „Сантяго Бернабеу”. Холандците победиха „кралския клуб” с 4:1 в осминафиналния мач-реванш и с общ резултат 5:3 се класира на четвъртфиналите в Шампионска лига.

Унижението от страна на Аякс започна още в началото на мача с две бързи попадения на Зийех (7-та мунута) и Нерес (18). Реал се опита да се отърси от шока, опитвайки се да наложи преса, но холандците не се впечатлиха, създавайки още няколко добри положения.

В 62-та минута Тадич направи резултата класически за ужас на десетките хиляди фенове на „белите”. Все пак домакините върнаха едно попадение чрез Асенсио в 70-та минута, но радостта и надеждата им беше попарена две минути по-късно от Шьоне, който забоде последния пирон в ковчега на Реал.

Така след три години като шампион Реал Мадрид напуска безславно Шампионска лига. Това е една от най-кошмарните седмици за испанския клуб от десетилетия. През нея те загубиха всякакви шансове за трофей през настоящия сезон.

В другата среша реванш, играна снощи, очаквано Тотнъм се класира напред в турнира. Англичаните дори успяха да победят Борусия Дортмунд като гост с попадение на Хари Кейн и с общ резултат 4:0 са на четвъртфинал в Шампионска лига.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ