Без Шампионска лига, Ф1 и ски състезания в Русия

Без Шампионска лига, Ф1 и ски състезания в Русия

Без Шампионска лига, Ф1 и ски състезания в Русия

Големи мероприятия в най-малко три различни спорта, които трябваше да се проведат в Русия, са отменени и някои от тях със сигурност ще се състоят на територията на други държави. Това стана ясно от изявления на организациите, отговорни за провеждането им, а причината за извънредното им решение е започналата вчера руска инвазия в Украйна.

Финалът на Шампионската лига няма да е в Санкт Петербург

Финалът на Шампионската лига на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) няма да се състои в руския град Санкт Петербург, както по-рано беше планирано. Това е решението на Изпълнителния комитет на организацията.

УЕФА мести финала на 28 май във Франция – на националния стадион „Стад дьо Франс“ в град Сен Дени, близо до Париж. Футболната организация изрази благодарност към френския президент Еманюел Макрон „за неговата лична подкрепа и ангажимента“ за неочакваното преместване на финала на турнира.

Освен това руските и украинските клубове и национални отбори ще трябва да играят домакинските си мачове на неутрални локации. УЕФА продължава да следи конфликта и ще свиква още извънредни заседания за оценка на ситуацията.

Ф1 натисна спирачката

Формула 1 отмени Гран при на Русия, като обяви, че при настоящите обстоятелства провеждането на мероприятието е „невъзможно“. „Гледаме развитията в Украйна с тъга и шок и се надяваме на бързо и мирно решение на настоящата ситуация“, пише в изявление Международната автомобилна федерация.

Състезанието трябваше да се проведе в руския град Сочи в края на септември тази година.

Без състезания по ски

Международната федерация по ски (FIS) реши да отмени всички останали дати в Русия от състезанията от Световната купа в няколко ски дисциплини до края на сезона. Това включва надпреварата по ски скок за жени и тази по ски-крос, която трябваше да започне днес. Работи се по намиране на нови домакини за провеждане на състезанията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ