БФС започва тестове за коронавирус на футболистите

БФС започва тестове за коронавирус на футболистите

БФС започва тестове за коронавирус на футболистите

БФС отделя 100 хиляди лева за тестване за коронавирус сред футболистите и треньорите преди да бъдат подновени тренировките, бе решено на заседание на Изпълкома.

По какъв начин ще бъде довършен сезонът, обаче, ще стане ясно на следващото заседание на 21 май. Предложенията към момента, набелязани на заседание на Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти  са:

- Първенството в Първа професионална лига да се възобнови на 5 юни с двубоите от 25 кръг на редовния сезон. Мачовете, естествено, ще се играят без публика.

- След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“. След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в ППЛ през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли.

- При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли. 

Дотогава Професионалната лига ще трябва да се допита до четирите полуфиналиста в Купа България, от които се очаква да дадат становище дали предпочитат полуфиналите да се проведат в една или в две срещи. Финалът за Купа България е насрочен за 4 юли. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ