Бивш защитник на "Левски" се самоуби

Бивш защитник на Левски се самоуби

Бивш защитник на "Левски" се самоуби

Бившият защитник на "Левски" Давид Бистрон е сложил край на живота си. 34-годишният чех се е обесил в мазето на дома си, като е оставил и предсмъртно писмо.
Отборът на "Левски" изказа съболезнования и се прости с бившия си съотборник със специално съобщение на сайта си:  „Ужасяваща вест разпространиха медиите в Словакия тази сутрин. Бившият футболист на ЛЕВСКИ Давид Бистрон е сложил край на живота си на 34-годишна възраст. Неговият брат, Даниел е потвърдил шокиращата новина.ПФК ЛЕВСКИ изказва своите най-искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на Давид Бистрон.“

Бистрон игра за "сините" между 2008 и 2010 година като стана шампион на България. Той бе юноша на "Баник" Острава, откъдето премина в "Левски". След това игра във "Виктория" Пилзен, с който дори бе в групите на Шампионската лига и стана шампион на Чехия.

 Той изтърпя 24-месечно наказание заради употреба на допинг, след като даде положителна проба за метамфетамин на 23 ноември 2011 година. Това се случи веднага след срещата от груповата фаза на Шампионската лига между БАТЕ Борисов и "Виктория" Пилзен в Беларус. 

Трагедията с Бистрон идва само месец, след като и друг бивш играч на "Виктория" Пилзен - Франтишек Райторал, сложи край на живота си.

Бистрон прекрати състезателната си кариера на 32 години заради здравословни проблеми, но продължи да се занимава с футбол в аматьорски тимове в Швейцария, където последно се установи и започна работа извън любимия му спорт. Семейни и финансови проблеми най-вероятно стоят в основата на фаталното решение на Бистрон, твърдят чешки медии.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ