Българската двойка без кърмчия на 1/4-финал на световното по гребане в Пловдив

Българската двойка без кърмчия на 1/4-финал на световното по гребане в Пловдив

Българската двойка без кърмчия на 1/4-финал на световното по гребане в Пловдив

Днешният ден бе успешен за българските представители на световното първенство по гребане за мъже и жени, което се провежда в Пловдив. Двойката ни без кърмчия Рангел Кацарски и Станимир Халаджов се класира за ¼-финалите на дисциплината си.

Националите преминаха през репешажите, но успяха да си спечелят място сред най-добрите 24 лодки. Българите финишираха 4-и с време 6:42,81 мин. и взеха последната квота, осигуряваща им участие на ¼-финала. Последните метри бяха изключително инфарктни за Кацарски и Халаджов. Националите ни се движеха 5-и в репешажа, но с мощен финален спринт след 1500-ия метър изпревариха дуета на Аржентина.

Буквално в последните метри обаче съперниците им за последната квота се хвърлиха в атака, но гребците ни издържаха до края на високото си темпо и не позволиха да бъдат изпреварени. Всъщност нашите дадоха и най-добро време на последните 500 м – 1:37,72 мин.

Така в сряда Кацарски и Халаджов ще гребат на ¼-финал на двойки без кърмчия. Във вторник в репешажите на скул лека категория ще участва Лазар Пенев. Българинът е във втората серия и ще се нуждае от място в сред първите двама, за да продължи на полуфинал в дисциплината си.

Днес на гребния канал в Пловдив падна втори световен рекорд в шампионата. Записа го холендецът Корне де Конинг в дисциплината скул за състезателите с увреждания. Той финишира с време 8:35,44 мин. Предишното върхово постижение също бе негово – 8:38,53 мин.   

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ