Златни медали за Боряна Калейн, ансамбъла ни и Стилияна Николова на Световната купа в София

Златни медали за Боряна Калейн, ансамбъла ни и Стилияна Николова на Световната купа в София

Златни медали за Боряна Калейн, ансамбъла ни и Стилияна Николова на Световната купа в София

Боряна Калейн спечели златен медал както за съчетанието си с обръч, така и за това с топка на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в "Арена Армеец" в София.

Възпитаничката на Мариана Памукова показа великолепните си и изключително трудни съчетания по най-добрия начин и стъпи на първите места във финалите с обръч и с топка.

Другата българска представителка във финала на обръч - бронзовата медалистка в многобоя Стилияна Николова, допусна грешки и остана осма в класирането.

При ансамблите на финала с пет обръча Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова получиха 28.600 точки и спечелиха златото. Възпитаничките на Весела Димитрова имат фантастична композиция и въпреки че допуснаха грешка (уред и гимнастичка извън терена) успяха да получат най-висока оценка заради изключителната трудност.

За българките това е първо официално състезание като отбор и вече имат две титли след многобоя вчера. По-късно днес ансамблите ще играят с три ленти и две топки.

Що се отнася до Стилияна Николова, тя извоюва първия си златен медал от Световна купа. Възпитаничката на Валентина Иванова, която е дебютантка на състезания от такъв ранг, безапелациинно извоюва титлата във финала с булхалки. 16-годишната ни гимнастичка беше интинска фурия и помете конкуренцията, като изпълни по перфектен начин всички заложени елементи, в изключително трудната си композиция поставена на музика от филма "Флашданс". Стилияна стъпи на върха в класирането с оценка от 31.850 точки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ