Спорт

Държавният секретар на САЩ благодари на Макрон, че е задържал Мбапе в „Пари Сен Жермен“

Държавният секретар на САЩ благодари на Макрон, че е задържал Мбапе в „Пари Сен Жермен“

Държавният секретар на САЩ благодари на Макрон, че е задържал Мбапе в „Пари Сен Жермен“

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е голям почитател на Франция, заяви вчера пред френския президент Еманюел Макрон, че е привърженик на футболния клуб "Пари Сен Жермен" (ПСЖ), и дори му благодари, че е успял да "задържи" звездата на световния футбол Килиан Мбапе в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Посрещайки Макрон в пищната обстановка на Държавния департамент, Блинкън и американската вицепрезидентка Камала Харис направиха множество препратки към бележити личности от историята на френско-американските отношения - от маркиз Дьо Лафайет до Бенджамин Франклин, споменавайки дори прочутата френска багета, която онзи ден беше обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство.

За Блинкън обаче близостта с Франция е много лична. Като млад той е прекарал няколко години там и говори свободно френски език.  "Франция ме прие, възпита ме и ме вдъхнови", заяви дипломатът, изтъквайки, че тези години са го накарали да се влюби за цял живот във футбола и в ПСЖ.

"Макар с огромна гордост да подкрепям САЩ на Световното първенство, съм много радостен, че Килиан Мбапе може да твори магията си със "сините" и, г-н президент, благодаря ви, че го задържахте в Париж", каза Блинкън, предизвиквайки смях сред присъстващите. Френският държавен глава е на тридневно държавно посещение в САЩ.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Три ревизии са открили големи задължения на „Nexo“ по ДДС в България
Обвиниха компанията на най-богатият човек в Азия в „най-голямата измама в корпоративната история“
Дора Стрезова-Николова, изпълнителен директор на „Кока-Кола България“ и екип
Тръмп разкритикува Байдън заради танковете за Украйна и призова за прекратяване на войната
На днешната дата, 27 януари. Рождениците днес
"Всички губят": Струва ли си демонстрирането на висок социален статус
Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието и на National Board for Certified Counselors (NBCC Bulgaria)
10 навика от ежедневието, които убиват отношенията