Димитров и Гофен излизат на корта около 6,00 ч.

Димитров и Гофен излизат на корта около 6,00 ч.

Димитров и Гофен излизат на корта около 6,00 ч.

9 победи и 0 загуби - това е статистиката на Григор Димитров от началото на сезона. Тази сутрин около 6,00 ч. българинът излиза срещу Давид Гофен на "Род Лейвър Арина" на четвъртфинала на Аустрелиън Оупън. Мачът ще се излъчва пряко по Евроспорт 1.

Двубоят между Димитров, който днес има и имен ден, и белгиеца е трети в програмата на Централния корт, след двата женски четвъртфинала. 

До този момент Гофен и Димитров са играли веднъж помежду си в турнирите от АТР. През 2014 на US Open Григор победи в четири сета - 0:6, 6:3, 6:4, 6:1, припомня Гонг.

Статистиката е изцяло в полза на българина, тъй като той е победил и в трите им мача на по-ниското ниво - Чалънджъри и Фючърси. Всички двубои са през 2010у, като в Германия българинът печели с 4:6, 6:1, 6:4 и с 6:1, 7:6(3), а в Женева записва успех с 6:3, 7:5.

Преди мача Димитров заяви: "Тренирахме заедно често в подготовката, нямаме тайни. Давид е много добър играч, много талантлив. Ще е тежък мач. Трябва да съм готов, да се подготвя по най-добрия начин, по който мога, да дойда тук и да играя отново. Това е просто един мач. Играли сме доста пъти, но сега са различни обстоятелства. Щастлив съм, че съм тук. Очаквам следващия си мач и възможността да покажа на какво съм способен."

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ