Джиросват без пари акциите на "Левски" на Наско Сираков

Джиросват без пари акциите на Левски на Наско Сираков

Джиросват без пари акциите на "Левски" на Наско Сираков

"Левски" е все по-близо до окончателна развръзка на сагата с акциите. Обвиняемият Георги Попов съобщи за bTV, че ще предостави собствеността на клуба на Наско Сираков безвъзмездно, за да бъдат избегнати фалит и социално напрежение. Джиросването ще се случи най-късно в четвъртък.

"Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха да смятат, че ние сме тези, които го желаят. Напротив - ние сме единствените, дали наши пари след платени данъци, и не бихме желали това да се случи. С това искаме да избегнем и социално напрежение. Даваме акциите безвъзмездно. Господин Сираков какво да ни плати? 25 милиона? Няма как. Безвъзмездно ги даваме, за да върви клубът напред", каза Георги Попов в отговор на въпроса защо е променил мнението си, след като първоначално джироса акциите на премиера Бойко Борисов и обяви, че темата е приключена. 

Попов уточни, че ако премиерът Борисов промени решението си за джиросването на акциите на клуба на негово име до четвъртък, те ще му бъдат върнати, за да се разпореди той с тях. 

Припомняме, че мажоритарният пакет акции на "Левски" беше джиросан от Попов на Бойко Борисов на 8 май, а документите бяха занесени в Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков. Премиерът отказа да ги приеме, като многократно в свои изказвания заяви, че няма да оперира с ценните книги. Малко след това Васил Божков организира онлайн анкета като сред всички кандидатури, предложени от Божков и от феновете на тима, изпъкна името на Наско Сираков. 

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. Феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че държавата би помогнала на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува. Междувременно стана ясно, че разходите на "сините" към 12 май са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ